Hva er dugnadsprodukter?

Dugnad er tross alt frivillig arbeid som du gjør for en myndighet eller organisasjon. Det er vanlig å drive dugnadsarbeid til beste for sin idrettsforening. Det kan handle om alt fra å være funksjonær på stevner til å male klubbhuset på nytt.

Dugnadsprodukter viser til ting som frivillige selger til fordel for for eksempel idrettsforeningen sin. Noen banker på døren din og vil at du skal kjøpe salami, mikrofiberkluter eller kanskje sokker. Pengene som hver enkelt samler inn gjennom dette salget brukes så av idrettsforeningen for å kunne drive de aktivitetene de ønsker.

Dugnadsprodukter kan være alt fra salami, som jeg nevnte akkurat nå, til toalettpapir eller husholdningspapir. Rundt om i landet er det mange bedrifter som tilbyr dugnadsprodukter til foreninger eller skoleklasser.

Fungerer det bra?

Skal salget fungere godt må du selvfølgelig ha gode og lettselge produkter. Mange foreninger synes det fungerer godt med salg. Jeg har hørt at noen produkter er lettere å selge enn andre. For å være lett å selge bør det helst være et produkt som kjøper kan få umiddelbart ved kjøp. Så ingen bestillingsvarer. Prisen må heller ikke være for høy.

Et annet aspekt som påvirker hvor mye klubben tjener er hvor mye fortjeneste det er på hver solgte vare. Skulle selskapet som tilbyr varene ha størst andel, hjelper det kanskje ikke at produktet er lett å selge.

For at det skal være frivillige som er villige til å gå rundt i boligområdene og banke på dører for å selge disse dugnadsproduktene , må det være enkelt å selge dem. Hvis hvert salg tar lang tid og krever mye argumentasjon, er det få som er villige til å tåle dette.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Please enter the following code to submit your comment: 1uy